Vissza a rendezvényekhez

Királyi koncertek - Demeniv Mihály harmonikaművész

Királyi koncertek - Demeniv Mihály harmonikaművész
Rövid leírás

Szeretettel várjuk Önöket a Gödöllői Királyi Kastély kertjében. Rossz idő esetén a koncertet a Díszterem rendezzük meg. A belépés ingyenes.

Hosszú leírás

A harmonika hangja születése óta elválaszthatatlan része Demeniv Mihály életének. Szüleitől – akik maguk is harmonikaművészek és -tanárok – négyévesen kapta meg első, egyoktávos hangszerét. „Senki sem erőltette, hogy zenével foglalkozzak, a harmonikázás eleinte csak játék volt nekem. Aztán megláttam, mennyi mindenre képes a hangszer, és nem tudtam letenni.” Első tanárai édesanyja és édesapja voltak, akik a mai napig a legfontosabb, legőszintébb mesterei. Demeniv Mihály az első évektől fogva rengeteget szerepelt színpadon, s nem egyszer fordult elő, hogy ahelyett, hogy iskolába ment volna, egész nap otthon zenélt.
Demeniv Mihályt a nagyközönség 2014-ben a közmédia Virtuózok című tehetségkutató műsorának döntőseként és különdíjasaként ismerhette meg, amelynek köszönhetően ezrek számára válhatott a harmonika zenéje elementáris élménnyé. Hihetetlenül széles repertoárját a hangszer iránti elkötelezettsége és mérhetetlen szeretete fogja össze: Bach művei jelentik számára a Bibliát, virtuózan játszik Lisztet, szenvedélyesen interpretálja olyan latin szerzők zenéjét, mint Albéniz vagy Piazzolla, és mindig talál magának új kihívásokat a kortárs zene és a jazz területén is.

Program adatai
Időpont: 2021-07-24 17:00:00
Helyszín: 2100, Gödöllő Grassalkovich-kastély 5852
Regisztációhoz kötött: Nem
Zártkörű esemény: Nem
Kategóriák: Szabadtér
Fellépők